Zilele Culturale Maghiare din Timișoara 2021

Concert Fenyő Miklós

Sâmbătă, 20:00–22:00

Organizator: Asociația Bastion – Várbástya
Locație: Piața Operei

Cu o carieră muzicală de peste 50 de ani, cu peste 400 de piese, este mai mult decât un compozitor, mai mult decât un interpret, FENYŐ MIKLÓS este un cult.
Încă din anii ‘60, el a fost primul și inimitabilul ambasador al muzicii rock & roll, iar, după o lungă pauză impusă, s-a întors plin de energie, în această vară, dând concerte în toată Ungaria și peste hotare. Sute de compoziții proprii, o serie de discuri de aur, discuri de platină și chiar discuri de diamant, numeroase premii de stat, musicaluri și un film intitulat Made in Hungaria marchează cariera sa incredibilă. Cel mai nou musical al său, Arena, a fost prezentat recent la Teatrul Național din Győr, iar la sfârșitul fiecărui an dă un concert în Arena din Budapesta, cu titlul Fenyő în Arena. Nu știm ce îi dă impuls lui Fenyő Miklós, dar există ceva adevăr în faptul că muzica rock & roll conservă.
Concertul său va fi însoțit de formația Fenyő Gyöngye și vocalistele Csacska Macska, iar Îngerii Jampi vor face tot posibilul pentru a-i invita pe toți la dans. În cursul serii, desigur, vor răsuna și șlagăre precum: Csókkirály (Regele Sărutului), Hotel Menthol, Csavard fel a szőnyeget (Rulează covorul) sau Made in Hungaria, dar nu vor lipsi nici surprizele.