Zilele Culturale Maghiare din Timișoara 2021

Reglementări epidemiologice

În calitate de organizatori ai Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara, ne străduim să punem la dispoziția cât mai multor participanți experiența inconfundabilă a „Zilelor Culturale Maghiare”, într-un cadru cât mai sigur posibil, în strictă conformitate cu reglementările epidemiologice în vigoare.

Conform reglementărilor valabile și cunoscute în prezent, participarea la programele din diversele locații ale Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara este posibilă în următoarele condiții:

1. Pentru a participa la evenimentele de la scena mare din Piața Operei și la toate programele organizate în interior, toți participanții cu vârsta peste 16 ani trebuie să dețină unul dintre următoarele:
  • a. Certificat de vaccinare care să ateste finalizarea schemei complete de vaccinare cu cel puțin 10 zile în urmă
  • b. Test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore
  • c. Test antigen negativ, nu mai vechi de 24 de ore

  • d. Certificat medical care atestă infectarea cu SARS-CoV-2 emis cu 15-180 de zile înainte

2. Târgul de meșteșuguri și gastronomie, precum și programele organizate în jurul acestora, sunt deschise tuturor fără certificat de vaccinare sau test negativ pentru Coronavirus.

3. Persoanele cu un certificat de vaccinare valid vor primi o brățară, pe care o pot folosi pentru a intra liber în locațiile desemnate programelor Zilelor Culturale Maghiare. Brățările, valabile pe întreaga durată a seriei de evenimente, pot fi solicitate de către participanți la intrarea în Piața Operei și la Cortul Info.

4. Organizatorii recomandă participanților să solicite brățara la Cortul Info, pentru a evita aglomerația. Atragem atenția și asupra faptului că brățările asigură libera circulație în locațiile programului Zilelor Culturale Maghiare. Cu toate acestea, autoritățile competente pot verifica certificatul de vaccinare în continuare , așa că, vă rugăm să aveți certificatul mereu la voi, pe suport de hârtie sau în format digital.

5. Toți cei care nu dețin un certificat de vaccinare valabil, trebuie să prezinte la intrare unul dintre documentele indicate mai sus (rezultatul testului negativ sau certificatul de recuperare).

6. Participarea la punctele programului este precedată de măsurarea febrei și dezinfectarea mâinilor.
7. În locațiile evenimentelor de interior și de exterior, participarea este condiționată de purtarea unei măști de protecție.

Îi rugăm pe dragii noștri participanți să dea dovadă de răbdare și de înțelegere. Diferitele reglementări și măsuri de precauție au fost stabilite pentru siguranță și pentru protejarea sănătății în mod reciproc, în conformitate cu cerințele legale.

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara, împreună cu autoritatea competentă, au organizat la fața locului un punct de vaccinare pentru a gestiona epidemia în mod responsabil. Toți cei care se vaccinează la fața locului, în timpul evenimentului, vor primi un test rapid antigen gratuit, care le va permite să participe la evenimentele ulterioare fără restricții.